Dezbatere la Casa Memorială Panait Istrati în memoria scriitorului la 89 de ani de la moartea sa

De Mihai NEGOMIREANU 15 Aprilie 2024, 21:24 Cultura Brailei

Dezbatere la Casa Memorială Panait Istrati în memoria scriitorului la 89 de ani de la moartea sa

Muzeul Brăilei invită publicul să se alăture unei dezbateri de marcă ce va avea loc marți, 16 aprilie 2024, pentru a comemora 89 de ani de la trecerea în neființă a scriitorului Panait Istrati. Evenimentul va pune în centrul atenției articolul „Dictatură și democrație”.

Sub genericul unui fragment revelator al gândirii sale, „Nici o soartă nu e mai tristă decât aceea a omului care are pasiunea adevărului (sau a ceea ce crede el că este adevăr)...”, Panait Istrati a lăsat o moștenire de gânduri puternice, abordând teme precum politică, democrație și dictatură cu o sinceritate care încă răscolește mințile.

Dezbaterile vor avea loc la Casa Memorială „Panait Istrati” din Grădina Publică, începând cu ora 17:30. Printre participanții la acest eveniment se numără Vasile Datcu, Georgiana Troia și Valentin Popa, personalități recunoscute pentru contribuțiile lor în domeniul literaturii și al cercetării sociale.

Moderatorul dezbaterii va fi Zamfir Bălan, care va îndruma discuțiile și va asigura un cadru propice pentru o analiză profundă și constructivă a temelor propuse.

Evenimentul este deschis publicului larg și invită iubitorii de cultură și gândire critică să participe la o seară dedicată memoriei și operei scriitorului Panait Istrati.

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 15 Aprilie 2024, 21:24 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii